Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Athéni karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az athéni karfiol egy nagyszerű, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis különleges ízélményt nyújt. A ropogós bundában sült karfiol köretként és főételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni.

Bundázás és sütés:

A tojásokat keverjük össze a liszt felével, a fehérborral, sóval és kevés vízzel, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk. A karfioldarabokat először forgassuk lisztbe, majd mártsuk a masszába. Forró, bő olajban süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tálalás:

A frissen sült karfiolt párolt rizzsel és tartármártással kínáljuk.

Tipp:

A bundába szórhatunk egy kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a tartármártást gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy mustárral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is