Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nápolyi rakott tészta igazán olasz hangulatot idéz az asztalra. A szaftos húsos-paradicsomos ragu, a krémes besamel és a reszelt sajt együtt egy tartalmas, laktató ételt alkot, amely családi ebédek és vendégségek kedvence lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Ragu:

Besamel:

Tetejére:

Elkészítése

Zöldséges alap:

A répát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel daráljuk össze, de ne teljesen pépesre. A felhevített olajon egy serpenyőben, sóval és borssal ízesítve, fedő alatt pároljuk puhára 10-15 perc alatt.

Húsos-paradicsomos ragu:

A megpuhult zöldségekhez adjuk a darált húst és kevergetve pirítsuk addig, míg kifehéredik. Szórjuk rá az oregánót, öntsük hozzá a vörösbort és várjuk meg, míg az alkohol elpárolog. Ezután keverjük bele a konzerv paradicsomot és fedő alatt pároljuk 15 percig.

Tészta és besamel:

Közben a spagettit főzzük félkeményre enyhén sós vízben. A besamelhez olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk enyhén, hogy elveszítse a nyers ízét, de ne barnuljon meg. Apránként adjuk hozzá a tejet, mindig csomómentesre keverve. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Amikor besűrűsödik, akkor a mártás elkészült.

Összeállítás és sütés:

A főtt tésztát keverjük össze a besamellel, majd a felét öntsük egy jénaiba vagy tepsibe. Egyenletesen terítsük el rajta a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és süssük 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp:

Ha szeretnénk gazdagabb ízt, akkor adhatunk a raguhoz egy kevés bazsalikomot vagy kakukkfüvet is. A tetejére akár többféle sajtot is reszelhetünk, például mozzarellát vagy parmezánt, így még különlegesebb lesz az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is