Elkészítése
A csirkemellet vágjuk 6-8 darabra, majd enyhén klopfoljuk ki. A sót, borsot, fokhagymaport (vagy zúzott fokhagymát), majoránnát és koriandert keverjük össze. A fűszerkeverékkel dörzsöljük be alaposan a húsdarabokat, majd fedjük le és pihentessük a hűtőben egy éjszakán át.
Másnap a bepácolt húsdarabokat szorosan tekerjük folpackba hengerré formázva. A végeket kössük el, majd csomagoljuk alufóliába. Helyezzük egy fazékba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és alacsony lángon főzzük körülbelül 1 órán át.
A főzés után hagyjuk a vízben teljesen kihűlni. Ezután bontsuk ki a fóliából és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges nedvességet. Végül dörzsöljük be pirospaprikával, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy szépen összeérjen az íze.
Tipp:
A fűszerezést bátran variálhatjuk: például adhatunk hozzá egy kevés őrölt köményt, csípős paprikát vagy friss zöldfűszereket is. Ha vékony szeletekre vágjuk, szendvicsbe vagy saláták mellé is kitűnő választás.

