Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Almás táska szendvics sütőben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az almás táska gyors és praktikus desszert, amely friss almával, fahéjjal és ropogós leveles tésztával varázsol elénk egy nagyszerű finomságot. Ideális megoldás, ha valami édesre vágysz, de nincs időd hosszasan sütögetni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A leveles tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk (vagy használhatunk előre nyújtott változatot is). A tésztát akkora négyszögekre vágjuk, hogy kényelmesen beleférjenek a szendvicssütőbe.

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy kis edényben 2 evőkanál vízzel enyhén megpároljuk, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot.

Töltés és sütés:

A leveles tészta egyik oldalára halmozunk a töltelékből, majd átlósan ráhajtjuk a másik felét, hogy háromszög formát kapjunk. Felforrósított szendvicssütőben aranybarnára és ropogósra sütjük.

Tálalás:

A kész almás táskákat porcukorral megszórva kínáljuk. Melegen a legfinomabb.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még tartalmasabb lesz. Ha szeretnénk krémesebb változatot, a párolt almához egy kanál baracklekvárt is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is