Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Olasz bableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olasz bableves egy laktató, ízekben gazdag fogás, amelyben a fehérbab, a zöldbab és a paradicsomlé harmonikus egységet alkot. A friss bazsalikom és a zeller különleges aromát ad a levesnek, amely akár önálló főételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leves:

Egy edényben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, gyorsan átkeverjük, hogy ne égjen meg, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a megtisztított vöröshagymát és a zellert (vagy zellerzöldet), majd lassú tűzön főzni kezdjük.

A zöldbab végeit levágjuk, a szálakat eltávolítjuk, megmossuk, majd hosszabb darabokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy kevés olajon megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a főtt fehérbabot, a zöldbabot és a friss bazsalikomleveleket.

Befejezés:

Az egészet a paradicsomos alaphoz öntjük, szükség szerint tovább ízesítjük, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul.

Tipp:

A leveshez reszelt parmezánt vagy pirított kenyérkockát is kínálhatsz, így még tartalmasabb lesz. Ha szereted a pikáns ízeket, egy kevés chilipehellyel vagy csípős paprikával feldobhatod.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is