Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-vaníliás szelet egy szuper könnyen elkészíthető sütemény, amely a puha piskóta, a krémes vaníliás réteg és a reszelt csokoládé harmonikus kombinációja. Ünnepekre és hétköznapi alkalmakra is remek választás, hiszen egyszerű, mégis mutatós édesség.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.27.

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A tojást a kristálycukorral habosra keverjük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a lisztet, a sütőport és ízlés szerint a darált diót. A masszát sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás, tálalás:

A krémet a kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük. A tetejére reszelt tejcsokoládét szórunk.

A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. Ezután szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A sütemény tetejét díszíthetjük aprított dióval vagy kakaóporral is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor a tésztába kevés fahéjat is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is