Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tócsni egy hagyományos, egyszerű krumplis étel, amelyet reszelt burgonyából készítenek. Kívül ropogós, belül puha és tejföllel tálalva igazán laktató fogás. Köretként és önálló ételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Massza:

A krumplit és a vöröshagymát tisztítsuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd keverjük el alaposan.

Formázás és sütés:

A masszából formázzunk golyókat vagy ha szeretnénk, lapítsuk ki őket. Forró olajban süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Tálalás:

A tócsnit frissen, melegen kínáljuk egy-egy kanál tejföllel a tetején.

Tipp:

A tésztába keverhetünk apróra vágott kaprot vagy snidlinget is, így friss, fűszeres ízt adva az ételnek. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a golyókat sütőben, kevés olajjal is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is