Elkészítése
Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10-12 perc alatt robotgéppel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük a masszát. A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral béleljük és belesimítjuk a tészta harmadát. 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütünk a maradék tésztából még két piskótát. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd egyenesre vágjuk a széleit.
Töltelék:
Az egyik piskótát és a leeső széleket összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt és a rumaromát, majd gyúrjuk pépes, de nem folyós állagúvá.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapot megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár enyhén le is nyomathatjuk).
Máz:
A tojásfehérjét a cukorral és a málnaszörppel vízgőz felett felverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a vajat, majd gépi habverővel addig keverjük, amíg a máz kellően besűrűsödik.
Bevonás:
A süteményt kockákra vágjuk. A mignonokat villára szúrva a mázba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy megszáradjanak. Amíg a bevonat nem dermedt meg teljesen, ízlés szerint díszíthetjük.
Tipp:
A máz színét variálhatjuk: málnaszörp helyett használhatunk eper vagy meggyszörpöt is. A tetejére színes cukorgyöngy, csokoládécsík vagy kandírozott gyümölcs is kerülhet, így még mutatósabb lesz a desszert.


