Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A puncsos mignon egy klasszikus, ünnepi hangulatot idéző sütemény. Piskótalapok közé rumos-kakaós töltelék kerül, majd az egészet puncsmáz fedi. Mutatós, édes desszert, amely a teázások és családi ünnepek egyik kedvence lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.27.

A piskótához:

A töltelékhez:

A piskóta lekenéséhez:

A bevonathoz

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10-12 perc alatt robotgéppel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük a masszát. A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral béleljük és belesimítjuk a tészta harmadát. 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütünk a maradék tésztából még két piskótát. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd egyenesre vágjuk a széleit.

Töltelék:

Az egyik piskótát és a leeső széleket összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt és a rumaromát, majd gyúrjuk pépes, de nem folyós állagúvá.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapot megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár enyhén le is nyomathatjuk).

Máz:

A tojásfehérjét a cukorral és a málnaszörppel vízgőz felett felverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a vajat, majd gépi habverővel addig keverjük, amíg a máz kellően besűrűsödik.

Bevonás:

A süteményt kockákra vágjuk. A mignonokat villára szúrva a mázba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy megszáradjanak. Amíg a bevonat nem dermedt meg teljesen, ízlés szerint díszíthetjük.

Tipp:

A máz színét variálhatjuk: málnaszörp helyett használhatunk eper vagy meggyszörpöt is. A tetejére színes cukorgyöngy, csokoládécsík vagy kandírozott gyümölcs is kerülhet, így még mutatósabb lesz a desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is