Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Almás-répás lencsesaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-répás lencsesaláta friss és tápláló fogás, amely kiváló választás köretként vagy könnyű önálló ételként. A répa, az édes, roppanós alma és a mézes-mustáros öntet jól kiegészítik a lencse különleges ízét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Saláta:

Öntet:

Elkészítése

Lencse elkészítése:

A lencsét áztassuk be néhány órára hideg vízbe, majd szűrjük le. Öntsük fel bő vízzel, adjuk hozzá a sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.

Előkészítés:

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki. Az almát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, majd kockázzuk fel. Csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Öntet elkészítése:

A mézet, citromlevet, sót, borsot, mustárt és olajat keverjük simára. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízlés szerint igazítsuk az ízeket.

Saláta összeállítása:

A kihűlt lencsét keverjük össze a sárgarépával és az almával. Ezután öntsük rá az öntetet és óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

A salátát kínálhatjuk sült húsok mellé köretként, de önmagában is frissítő és laktató fogás.

Tipp:

Az öntetbe tehetünk egy kevés reszelt gyömbért is, ami, pikáns ízt ad a salátának. Aki szereti a ropogós textúrát, pirított dióval vagy mogyoróval is gazdagíthatja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is