Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Ropogós sült császár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós sült császár igazi hagyományos húsétel, amelyet főzéssel és sütéssel készítünk. A lassú főzés omlóssá teszi a húst, a sütés pedig aranybarna, ropogós kérget ad neki. A fűszeres burgonyával, friss kenyérrel és savanyúsággal tálalva laktató, igazán ízletes fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.27.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

Körethez:

Elkészítése

Előkészítés:

A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A burgonyát héjastól alaposan megmossuk.

Hús előkészítés:

A hússzeleteket egy edénybe tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a sót, a szemes borsot, a babérlevelet, valamint a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát. Fedő alatt, takaréklángon 70–80 percig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul.

Köret:

Közben a burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral. A burgonyát hasábokra vágjuk és a tepsi alján elrendezzük, majd megszórjuk sült krumpli fűszerkeverékkel.

Összeállítás, sütés:

A főzővízből kivett császárszeleteket lecsepegtetjük és megszárítjuk. A burgonyára helyezzük, megszórjuk kevés sóval és borssal. Előmelegített, 210 °C-os sütőben 20–22 percig sütjük vagy amíg szép piros színt kapnak. Ezután átfordítjuk a szeleteket és frissen reszelt fokhagymával megkenjük, majd visszatesszük néhány percre a sütőbe, hogy ropogósra süljön.

Tálalás:

Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

A császárszalonna főzővizét leszűrve alaplének is felhasználhatjuk egy másik ételhez. A köretet feldobhatjuk lilahagyma szeletekkel vagy rozmaringgal, így még ízletesebb lesz a sült burgonya.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is