Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldborsós rizseshús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Könnyen elkészíthető, pompás étel, mely tökéletes választás hétköznap ebédre vagy vacsorára. A csirkemell, a zöldborsó és a rizs kombinációja finom, tápláló fogást eredményez, amelyet a fűszerek és a friss petrezselyem tesznek igazán különlegessé. Ha gyors, mégis gazdag ízű ételt keresel, ez a recept tökéletes választás lesz!

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst.

Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és meghintjük a fűszerekkel. Felöntjük 9 dl vízzel és forrás után lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után, amikor már alig van leve, akkor levesszük a tűzről és lefedjük. Így várjuk meg, hogy a rizs megpuhuljon és magába szívja a vizet.

Tipp

Ha ízesebbé szeretnénk tenni, egy kevés fokhagymát is piríthatunk a hagymával, vagy akár egy kis citromlevet is adhatunk hozzá a végén, hogy friss ízt adjon az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is