Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kolbászos füstölt sajtos tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füstölt sajt, a kolbász és a szalonna együttesen olyan ízélményt ad, amit mindenki szeretni fog. Egy kiadós, gyors és ízletes étel, amit könnyedén elkészíthetsz a hétköznapokon is. Ha valami gyors, mégis különleges tésztaételt szeretnél, ezt mindenképp próbáld ki!

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.12.01.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük.

Közben a szalonnát, kolbászt, hagymát és petrezselymet felvágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.

Szósz:

Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges, egy kis olajat is adhatunk hozzá) megfonnyasztjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a kolbászt és a pörcöt, majd 4-5 percig együtt pirítjuk.

Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a paprikakrémet és alaposan összekeverjük. A sajt felét is beleszórjuk és jól összeforgatjuk, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.

Összeállítás:

Hozzáadjuk a raguhoz a tésztát, beleszórjuk a petrezselyem felét és jól összemelegítjük. Ha szükséges, akkor sózzuk, de előbb ne, mert a paprika, sajt, kolbász és szalonna is sós.

Tálaláskor szórjuk rá a maradék sajtot és petrezselymet, majd forrón tálaljuk.

Tipp:

A kolbászos tészta ízét gazdagíthatjuk egy kis füstölt paprika hozzáadásával vagy ha szeretjük a csípőset, csípős paprikakrémet is használhatunk a szószhoz.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is