Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Gombás, húsos tarhonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás, húsos tarhonya egy igazán kiadós, pazar étel, amely tökéletes választás lehet egy családi ebédhez. A szaftos pörkölt és a pirított tarhonya egy tökéletes harmóniát alkot. A gomba és a hús együtt gazdagítja az ételt, míg a fűszerek kiemelik az ízeket.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Húsos ragu:

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra kockázott lapockát és kevergetve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst.

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikakrémet, sót és borsot, végül félpuhára főzzük.

Miután a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szeletelt gombát és készre főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.

A tarhonyát egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a kész gombás-húsos pörkölthöz öntjük. A pörkölt levét fél liter vízzel kiegészítjük, majd összekeverjük.

Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.

Tálalás:

Tálaláskor vörös káposztával kínáljuk, hogy még gazdagabb ízélményt nyújtson.

Tipp:

Ha különlegesebb ízre vágyunk, a gombát variálhatjuk más fajtával, például vargányával vagy a hús mellé egy kis füstölt szalonnát is adhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is