Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk benne.
Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk és kb 10 percig dagasztjuk.
Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük letakarva.
Ha megkelt a tészta, akkor két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és ráteszünk 7 szelet sajtot.
A darált húst kevés felforrósított olajon lepirítjuk, majd megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, végül elosztlatjuk a sajton egyenletesen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra szórjuk egyenletesen, erre jön egy vékony réteg a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd az is rátesszük. A tetejét beborítjuk a többi sajttal.
A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel körbebekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 230 fokos sütőben (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.

