Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Részeges marhagulyás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Részeges marhagulyás egy különleges változata a klasszikus gulyásnak, amelyet testes vörösborral és gazdag zöldségekkel készítünk. A lassú sütés során a hús omlós lesz, az ízek pedig szépen összeérnek, így tartalmas főételként kiváló választás egy ünnepi vagy hétvégi ebédhez.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.12.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A római tálat fedelével együtt hideg vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük. A burgonyát és a paprikát nagyobb kockákra, a répát és a zellert hasábokra, a póréhagymát karikákra vágjuk. A marhahúst megmossuk, majd kisebb kockákra daraboljuk.

Egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a húst, és erős lángon körbepirítjuk 3–4 perc alatt. Felöntjük a vörösborral, és a vízből kivett, lecsepegtetett római tálba öntjük.

A húslevesben elkeverjük a paradicsompürét, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, a fokhagymát, cayenne borsot, kakukkfüvet, sót és borsot. Az egészet összekeverjük, majd a húsra öntjük.

A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokra felmelegítve kb. másfél órán át puhára pároljuk.

Tálalás

Az elkészült gulyást mély tálakba szedjük, megszórjuk friss, tépkedett bazsalikommal, és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük.

Tipp

A gulyást kínálhatjuk friss, ropogós kenyérrel vagy galuskával. Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a főzés elején tehetünk bele egy kevés rozmaringot vagy babérlevelet is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is