Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Zserbógolyó egy ünnepi hangulatú, sütés nélküli édesség, amelyben a dió, a keksz, az aszalt barack és a lekvár harmonikusan egészítik ki egymást. A csokoládéba mártott, diós bevonat még különlegesebbé teszi ezt a klasszikus ízvilágot idéző desszertet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.12.06.

Alaphoz

Továbbá

Elkészítése

Alap

Az aszalt sárgabarackot rumaromával vagy pálinkával meglocsoljuk, lefedve hűtőben pihentetjük egy éjszakán át. Másnap a maradék folyadékot leöntjük róla, majd 10 dkg baracklekvárral együtt turmixszal pépesítjük.

A darált kekszet és a darált diót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a barackos masszát, és alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl száraz, még 1–2 evőkanál lekvárral lazíthatjuk. Ezután diónyi méretű golyókat formázunk belőle.

Bevonat

A csokoládét vízgőz felett az olajjal együtt felolvasztjuk. A golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük, majd durvára darált dióba forgatjuk vagy belenyomjuk.

A bevont golyókat hungarocell táblába szúrva vagy sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, a baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthetjük. A diós bevonat helyett reszelt kókuszba vagy mandulaforgácsba is forgathatjuk, így többféle változatot kínálhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is