Elkészítése
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon grillserpenyőben megsütjük. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, és kb. 10 percig főzzük – ügyelve arra, hogy ne főjenek szét, hanem maradjanak enyhén roppanósak. Ha friss borsót használunk, azt is ekkor főzzük meg. Ezután mindent leszűrünk és kihűtünk.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A húst, a tojásokat, a lilahagymát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi majonézt, hogy a salátát mindenhol vékonyan bevonja. Nem szükséges túl sok, mert elnyomhatja az alapanyagok ízét.
A salátát lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk.
Tipp
A salátát gazdagíthatjuk főtt sonkával vagy főtt zellerrel is. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.

