Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sós Mozart golyó egy különleges, háromrétegű sós finomság, amelyben a hús, a zöldborsó és a burgonya rétegei egymásra épülnek. Látványos és ízletes fogás, amely vendégvárónak vagy egyedi főételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.12.06.

Húsgolyóhoz

Zöldborsós réteg

Burgonyás réteg

Elkészítése

Húsgolyó

A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, sót és borsot. Összegyúrjuk, majd annyi zabpelyhet keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kis méretű golyókat formálunk belőle.

Zöldborsós réteg

A zöldborsót kevés sóval puhára főzzük, majd villával összetörjük. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásfehérjét, végül annyi zabpelyhet, hogy masszát kapjunk. A borsós keverékből kisebb adagokat lecsípünk, kilapogatjuk, közepébe helyezünk egy húsgolyót, és beburkoljuk vele.

Burgonyás réteg

A főtt burgonyát megtisztítjuk, összetörjük, majd sóval, tojással és liszttel összedolgozzuk. A masszából adagokat csípünk le, kilapogatjuk, és a közepébe helyezünk egy zöldborsós golyót, majd bebugyoláljuk.

Sütés

A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 percig sütjük. Ha 25 perc után már nagyon barnul, vegyük ki.

Tipp

A golyókat kínálhatjuk tejföllel, majonézzel vagy ketchuppal, de akár friss saláta is jól illik mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a burgonyás rétegbe reszelt sajtot is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is