Elkészítése
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.
Kevés liszttel megszórt nyújtódeszkán gyúrjunk puha tésztát az összekevert hozzávalókból.
Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 15-20 percig.
A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.
Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony kört, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit. A maradék tésztát ugyanígy készítsük el.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olajat, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk.

