Elkészítése
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, egy teáskanál porcukorral, borssal és sóval. Az apróra vágott hozzávalókat (például uborka, paprika) hozzáadjuk. Egy nagy fej vagy két közepes (attól függően, ki mennyire szereti hagymásan) lila hagymát felkarikázunk, és ezt is hozzákeverjük. A keveréket hűtőbe tesszük, letakarva pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Csirke készítése:
A tojásokat félbe vágjuk, a tojássárgákat a sajttal, sóval és borssal kikeverjük. Vizes kézzel formázunk egy nagyobb gombócot, amit a tojásfehérjébe helyezünk, ez lesz a csirke teste. Formázunk egy kisebb gombócot, ez lesz a feje. A szemeket fekete borsból készítjük, a csőrét pirospaprikából alakítjuk ki, a taréját narancsból formázzuk.
A salátát egy tálra helyezzük, díszítésként még egy lila hagymát felkarikázunk, és a fokhagyma szárát vékonyra szét szedjük, ez lesz a “fű”.
Ez a saláta nagyon finom, akár önálló ételként is fogyasztható kenyérrel.
