Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk: két egyforma nagyásúra és egy nagyobbra. Egy 23*37 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk 180 fokon.
A töltelékhez a vastag lapot összemorzsoljuk, majd a tejjel leforrázzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd a porcukrot és s a puha vajat is.
Jól összekeverjük a töltelékez, majd a két linzerlap közé töltjük egyenletesen. Egy sütőpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.
Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk és géppel addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan a tészta tetejére csorgatjuk (tényleg gyorsan dolgozzunk, mert kötni fog!) és a tálcát megrázzuk, hogy szép egyenletesen terüljön a máz. Nem simogatjuk, mert maszatos lesz!
A máz dermedése után forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

