Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk. A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényt és a további hozzávalókat, majd felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt takaréklángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat! Félretesszük, hogy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2018.01.17.

Hozzávalók:

Bolognese töltelékhez:

Sajtszószhoz:

Tetejére:

Elkészítése

A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.

A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényt és a további hozzávalókat, majd felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt takaréklángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!

Félretesszük, hogy kicsit hűljön.

A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percig, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, majd végül felforraljuk.

Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is, majd simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Ezután a sajtszósz egyik beleöntjük és elsimítjuk az alján.

A bolognese tölteléket nagyobb lyukú habzsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit.

A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét. Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt világos színűre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is