Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk. Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk. Közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.27.

Leves:

Reszelt tészta:

Elkészítése

A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.

Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.

Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.

Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, majd simára keverjük. Ezután a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük és felforraljuk. A hagymákat kiszedjük a levesből.

A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és a forró, lobogó levesbe reszeljük. 5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is