Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Aranygaluska Katától

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját lereszelve. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal habosra kavarjuk. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk és addig dolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz. Letakarva, fél óráig kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2018.01.29.

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése

A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját lereszelve.

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.

A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal habosra kavarjuk. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk és addig dolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz.

Letakarva, fél óráig kelesztjük langyos helyen.

Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olvasztott vajjal és megszórjuk darát dióval. Minden kis pogácsát az olvasztott vajba forgatunk, majd beleteszünk egy sort a tálba. Megszórjuk darált dióval és a rétegezést addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta kerüljön és a tetejét is kenjük meg vajjal.

Újra pihentetjük fél órát, végül 175 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt.

Magában vagy vanília sodóval tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is