Elkészítése
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt.
A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény oldalától. Ha szükséges, még adunk hozzá langyos vizet.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, jól átgyúrjuk, hogy minden buborék kimenjen belőle. Megformázzuk és sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük.
Bevágjuk a tetejét és kb 30 percig még kelesztjük.
Mielőtt betesszük a sütőbe vízzel lekenjük a tésztát és a jénai tetejét is.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 50-60 percig sütjük.
Miután megsült a még forró kenyeret vízzel lekenjük, majd rácson hagyjuk hűlni.


