Elkészítése
Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!). Miután megolvadt, vegyük le a tűzről és keverjük el benne a margarint.
Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a tejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a karamella teljesen felolvadjon.
Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödni fog.
A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.
Egy kisebb méretű (15*25 cm kb) tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, ezután kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.

