Elkészítése
Lefőzzük a kávét és kihűtjük, majd beleöntjük a likőrt.
A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, majd vízgőz fölött pár perc alatt (3-4 perc) sűrűre főzzük. Ezután hideg vízbe állítjuk az edényt és addig keverjük, amíg ki nem hűl. Jól kihabosítjuk, hogy egész világos legyen.
A mascarponét simára keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszát és összedolgozzuk.
A likőrös kávéba egyesével belemártogatjuk a babapiskótákat, majd egy 20*20 cm-es tálba, tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk a piskótákat, csak forgassuk meg! Ezután rákenjük a krém felét. Újra egy sor babapiskóta következik, amit szintén a likőrös kávéba forgattunk. Tetejére elsimítjuk a maradék krémet, finoman megütögetjük, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük 10-12 órára. Ez idő alatt összeérnek az ízek, megpuhul a babapiskóta.
Másnap ízlés szerint tejszínhabbal díszíthetjük, de ez el is maradhat. Végül kakaóporral meghintjük.
Tippek, tapasztalatok:
Tényleg szükség van arra a hosszú időre, míg pihen, érik a tiramisunk. Félidőnél felvágtam, mert mohók voltunk 🙂
Nagyon finom volt, de még nem puhult meg igazán a babapiskóta és az ízek sem értek össze kellőképpen. Tehát nem véletlen a várakozási idő!
Akinek nem elég édes, az tehet bele több porcukrot, amikor a krémet készíti.

