Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben. Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról, ezután langyosra hűtjük. A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erika Meszaros
Beküldte: 2018.02.22.

Tészta:

Krém:

Elkészítése

A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.

Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról, ezután langyosra hűtjük.

A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák-csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik.

20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánkok kalapját.

Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval.

A lisztet kevés tejjel, tojássárgákkal, cukorral simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre főzzük.

Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt.

A habtejszínt keményre verjük.

Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja. Végül szórjuk meg a porcukorral!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is