Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon szép sima, puha kelttésztát készítünk és letakarva 40 percig pihentetjük. Ezalatt a vajas réteghez a kisebb kockákra vágott vajat még hidegen összegyúrjuk a liszttel, az ecettel és a hideg vízzel, majd folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, rátesszük a kissé kilapított vajas […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.03.01.

Tésztához:

Vajas réteghez:

Töltelékhez:

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon szép sima, puha kelttésztát készítünk és letakarva 40 percig pihentetjük.

Ezalatt a vajas réteghez a kisebb kockákra vágott vajat még hidegen összegyúrjuk a liszttel, az ecettel és a hideg vízzel, majd folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé kinyújtjuk, rátesszük a kissé kilapított vajas gombócot, behajtogatjuk, ezután kisodorjuk és ismét összehajtjuk. Folpackba csomagolva hideg helyen (hűtőben) hűtjük kb fél órát.

Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.

Végül a tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, kettévágjuk és 2 nagy kört vágunk ki belőle. Ehhez egy fedőt szoktam használni.

Az egyik tésztát sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, majd megkenjük felvert tojással, a közepére ráhelyezzük a camembert sajtot, köré pedig sonkaszeleteket teszünk. Ismét megkenjük tojással és ráhelyezzük a másik tésztát. Egy kisebb tálkát teszünk a sajtforma tetejére és éles késsel vagy ollóval a fotón látható módon a tálka pereméig haladva cikkekre vágjuk a tésztát.

Ezután ismét lekenjük tojással, ízlés szerint magvakkal is megszórjuk (szezámmag, fénymag és köménymag) és a napsugár ágait egyszer megcsavarjuk. A közepét díszíthetjük a leeső szélekből vágott tésztacsíkokkal.

190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Éles késsel még forrón levágjuk a sajt feletti tésztát és a camembert sajt tetejét, majd körbeüljük a tepsit és egy-egy napsugarat letörve mártogathatjuk.

Mi most csak sóval és borssal szórtuk, de nagyon illik hozzá a karikákra vágott friss csemegehagyma!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is