Elkészítése
Narancsszósz:
Lereszeljük a narancs héját és az egyik felét beleöntjük a kicsi lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell.
Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét és hozzáadjuk a cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
Ha mindezek benne vannak a lábasban, akkor felrakjuk a tűzhelyre közepes lánra és jó 10-15 percig melegítjük. Néha kavargassuk meg és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.
Ha a citrusos szirup elkészült, akkor levesszük a tűzről és pár percig hagyjuk hűlni.
Puding:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütéssel.
A tésztához először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. Miután ez megvan, mehetnek bele az előzőleg habosra kevert tojások.
Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábasunk és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup lesz a szélén.
Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig felöntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe és ennyi.
Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra és 1 óra 30 percig sütjük.
Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, akkor várjunk pár percet amíg hűl kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra és így az alján található szirup a tetejére kerül.
