Elkészítése
A húst kis darabokra szeljük.
A meghámozott zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben, közben többször átmossuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket, a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük kb 20 perc alatt.
A tejszínnel besűrítjük, a citromot kiszedjük a levesből és tálaljuk.
Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.
A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

