Elkészítése
A mandulát a porcukorral egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérje felét.
A vizet a kristálycukorral felforraljuk. Akkor jó, ha egy kanálról lecseppenve már szálat húz. Vagy ha van maghőmérő, azzal pontosan meglehet mérni a hőfokot, aminek 121 foknak kell lennie.
Míg készül a szirup, a tojásfehérje másik felét kemény habbá verjük, majd amint elkészült a szirup, folyamatosan keverve robotgéppel, lassan hozzáöntjük a tojásfehérjéhez. Vigyázzunk nagyon forró!
Kb 1 percig még keverjük, majd hozzáadjuk az ételszinezéket és még utánna kb 5-6 percig keverjük, amíg kinem hűl.
Ezután óvatosan hozzáadjuk 3-4 részletben mandulás masszához.
Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz.
A tepsiket egyszer-kétszer az asztalhoz csapjuk óvatosan, hogy a tésztából a levegőbuborékok távozzanak. Ezután kb 40-45 percig pihentetjük, addíg amíg a tetejük meg nem bőrösödik.
Addig előmelegítjük a sütőt 130 fokra. Pihentetés után berakjak a sütőbe és kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Míg sűlnek a makaronok elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekverjük a túróval, majd hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt haját. Végűl ízlés szerint édesítjük cukorral.
Amint kihűltek a makaronok, 2-2-őt krémmel összeragasztunk.
Hűtőben tartva, pár óra alatt jól bepuhul és fogyasztható.

