Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk. Kinyújtjuk és egy 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral. A diót, darált kekszet a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük. A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.03.29.

A tésztához:

A töltelékhez:

A piskótához:

A mázhoz:

Elkészítése

A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.

Kinyújtjuk és egy 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.

A diót, darált kekszet a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.

A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.

Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is