Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beleforgatjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a durvára vágott, pirított diót is. Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.04.03.

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítése

Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.

A végén beleforgatjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a durvára vágott, pirított diót is.

Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is.

Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.

A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, ezután sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.

A krém 2/3 részével megkenjük az egyik lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk a tetejére.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.

A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a felezett diót beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.

5-6 órán át legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is