Elkészítése
Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.
A végén beleforgatjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a durvára vágott, pirított diót is.
Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is.
Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, ezután sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.
A krém 2/3 részével megkenjük az egyik lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk a tetejére.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.
A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a felezett diót beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.
5-6 órán át legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.

