Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Grízes-diós szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük az őrölt diót és végül a tojások keményre vert habját. Vajjal kikent, lisztezett, 30*36 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt. Hagyjuk teljesen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
trarita
Beküldte: 2018.04.11.

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és ezzel is jól elkeverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük az őrölt diót és végül a tojások keményre vert habját.

Vajjal kikent, lisztezett, 30*36 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet.

A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízbe dolgozzuk.

A krémet rásimítjuk a tésztára és hűtőbe tesszük.

Felolvasztjuk a csokit gőz fölött, majd az olajjal hígítjuk és a krémre öntjük.

Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Az eredeti recept tejszínhabot írt a krém tetejére, de így is magas lett a sütemény, ezért csokiztam a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is