Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a darált húst és addig pároljuk, amíg levet nem enged. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Ha nagyon száraz, akkor 1 dl vizet öntünk alá és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz (18-20 perc), ezután elzárjuk a lángot és félretesszük. A kelkáposztát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.04.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a darált húst és addig pároljuk, amíg levet nem enged.

Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Ha nagyon száraz, akkor 1 dl vizet öntünk alá és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz (18-20 perc), ezután elzárjuk a lángot és félretesszük.

A kelkáposztát megmossuk és negyedekre vágjuk.

Egy edényben vizet forralunk, sót adunk hozzá és a kelkáposzta cikkeket 10 perc alatt előfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

A káposzta főzőlevébe beleszórjuk a rizst és 15 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és kezdődhet a rétegezés.

A húst és a rizst gondolatban 2 részre, a kelkáposztát 3 részre osztjuk.

Alulra káposzta levelek kerülnek, majd a rizs fele, erre jön a hús fele és mindezt megismételve a végén kelkáposzta levelekkel zárjuk a sort.

A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, egy csipet sóval és borssal, majd rákenjük a káposzta tetejére, végül ízlés szerint füstölt szalonna csíkokkal is díszíthetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután elkészült 6-8 percet pihentetjük és máris szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is