Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Gulyás bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent. Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva. A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a felaprított hagymát és dinszteljük meg. Ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át. Húzzuk félre a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2018.04.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a felaprított hagymát és dinszteljük meg. Ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá.

Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje.

Nagyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is