Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.04.25.

Hozzávalók

A töltéshez

Elkészítése

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.

A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk.

15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.

Hideg helyre tesszük, majd 20 percenként a hajtogatást megismételjük. Háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.

Végül 5 mm vastagra nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk és ízlés szerint töltjük.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is