Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kézmeleg-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, de a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg kel a tésztánk, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2018.05.01.

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítése

A kézmeleg-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, de a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.

Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tésztánk, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük ki alaposan.

A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a középre halmozzuk a tölteléket és összegöngyöljük.

Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.

Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is