Elkészítése
A tésztához az élesztőt egy kistányérba morzsoljuk. A 6 dkg cukorból egy kiskanálnyit rászórunk, majd 1 dl langyos tejet öntünk rá. Meleg helyen hagyjuk megkelni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, a cukorral és sóval elkeverjük, majd a tojássárgákat is belekeverjük. A felfuttatott élesztőt beleöntjük és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Apránként hozzáadjuk a maradék langyos tejet is. A liszttől függ, hogy mennyi tej kell bele.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Rögtön dolgozzunk vele, nem kell keleszteni tovább.
Egyesével az összes tésztát kinyújtjuk, majd egy tányért (sima mély) lefele fordítva ráhelyezünk és körbevágjuk.
Egy sütőpapírra helyezzük az első lapot, majd megkenjük mogyorókrémmel úgy, hogy a szélén kb egy centi hely maradjon körben, amit az ujjunkkal megkenünk vékonyan tejjel, hogy a következő tészta jobban összeragadjon vele. Ráhelyezzük a második lapot is. Mindegyikkel ugyanígy járunk el, kivéve az utolsóval. Végül jön a negyedik lap, de ezt már nem kenjük meg nutellával.
Ha kész, a közepére teszünk egy sima üdítős poharat szájával lefele, majd kicsit belenyomjuk a tésztába, de csak annyira, hogy a legfelső lapon ottmaradjon a nyoma, ezután pedig vehetjük is le róla. A pohár körvonalától kifele felvagdossuk a tésztát 16 szeletre. Egymás mellett lévő 2 szeletet megfogunk és egymástól kifele megcsavarjuk óvatosan kétszer, majd a két végét összenyomjuk, hogy azok is összeragadjanak. Ha szükséges, pár csepp tejet itt is használhatunk hozzá.
Az így elkészült kalácsot rátesszük a papírral együtt egy tepsire, majd enyhén felvert fehérjével vékonyan megkenjük mindenhol.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (sütőtől függ).

