Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Párizsikrémes csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Két darab 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10 perc alatt robotgéppel. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk óvatosan. A piskótatésztát a két előkészített formába töltjük. 180 fokra melegített sütőben sütjük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
71 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.05.18.

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Elkészítése

Két darab 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10 perc alatt robotgéppel.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk óvatosan. A piskótatésztát a két előkészített formába töltjük.

180 fokra melegített sütőben sütjük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.

Amikor szép sima a keverék, akkor félretesszük hűlni.

Ha teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.

A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.

A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük vele a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is