Elkészítése
Két darab 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10 perc alatt robotgéppel.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk óvatosan. A piskótatésztát a két előkészített formába töltjük.
180 fokra melegített sütőben sütjük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.
Amikor szép sima a keverék, akkor félretesszük hűlni.
Ha teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.
A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük vele a tortát.

