Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet felmelegítjük (ne legyen forró!), elkeverjük benne 1 tk porcukrot és az élesztőt, amit konyharuha alatt felfuttatunk. A vajat egy picit megolvasztjuk és a tojással habosra keverjük (a vaj se legyen forró, mert kicsapódik a tojás!). A lisztet, a porcukrot és a csipet sót egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük, hogy a só majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.05.29.

Hozzávalók

Szóráshoz

Elkészítése

A tejet felmelegítjük (ne legyen forró!), elkeverjük benne 1 tk porcukrot és az élesztőt, amit konyharuha alatt felfuttatunk.

A vajat egy picit megolvasztjuk és a tojással habosra keverjük (a vaj se legyen forró, mert kicsapódik a tojás!).

A lisztet, a porcukrot és a csipet sót egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük, hogy a só majd ne érintkezzen közvetlen az élesztővel. A tojásos-vajas keveréket, valamint a felfutott élesztőt a száraz hozzávalókhoz adjuk, majd jó alaposan kidagasztjuk a tésztát.

A tál oldalára és a tészta alá, valamint a tetejére kevés lisztet szórunk és konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Közben egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.

Körülbelül egy óra alatt a tészta szépen megkel. Lisztezett felületen inkább kézzel, mint nyújtófával, nagyjából 2 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval galuskákat szaggatunk belőle, maradék nélkül.

A darált diót a porcukorral elkeverjük. A vajat felolvasztjuk.

A tortaformába belehelyezzük a galuskák felét és az olvasztott vaj felével meglocsoljuk. Kis hézagokat hagyunk közöttük, hogy a vaj mindenhová be tudjon folyni, így már kész állapotban is különálló darabok maradnak. A cukrozott dió felével is megszórjuk. Így járunk el a következő réteggel is.

Ha úgy látjuk, hogy túl sok lenne a vaj, nem muszáj mindet rálocsolni, de érje a galuskákat mindenhol!

További 30 percig kelesztjük, majd a megkelt aranygaluskát 170 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

Kihűlés után tálalhatjuk sodóval vagy önmagában, akár szeletelve is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is