Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Húslevesek

Leves receptek

Húsleves házi májgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.05.31.

Hozzávalók

A májgaluskához

Elkészítése

A húst megmossuk.

A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.

Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.

Mikor párolódott kicsit, akkor felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.

Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.

A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a hagymát reszelve) és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.

Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is