Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet, az olajat, a cukrot és az élesztőt egy mérőedényben elkeverjük, majd konyharuha alatt körülbelül 10 percig pihentetjük, amíg az élesztő felfut. A lisztben elkeverjük a sót. A liszthalom közepébe egy mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős keveréket. Kívülről befelé haladva elkezdjük összedolgozni a tésztát. 10-12 perc alatt megdagasztjuk. Akkor végeztünk jó munkát, ha […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.06.10.

Tésztához

Szószhoz

Feltétek (amelyek kiválasztásában csak fantáziánk szabhat határt)

Elkészítése

A vizet, az olajat, a cukrot és az élesztőt egy mérőedényben elkeverjük, majd konyharuha alatt körülbelül 10 percig pihentetjük, amíg az élesztő felfut.

A lisztben elkeverjük a sót. A liszthalom közepébe egy mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős keveréket. Kívülről befelé haladva elkezdjük összedolgozni a tésztát.

10-12 perc alatt megdagasztjuk. Akkor végeztünk jó munkát, ha szinte teljesen elválik az edénytől a tészta.

A tésztát kiemelve, a tál alját kikenjük néhány csepp olajjal.

Konyharuhával letakarva egy órán keresztül meleg helyen, duplájára kelesztjük a pizzatésztát.

Egy jó nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és kevés olajat szétkenünk rajta. Legcélszerűbb ezt kézzel megtenni, ez az olajos kéz jól jön a következő lépésnél. A tésztát a sütőpapírra borítjuk és óvatosan, nehogy elszakadjon, a két tenyerünkkel jól szétnyomkodjuk.

Ha nem szeretnénk vastag tésztát kapni, érdemes két pizzát készíteni a tésztából.

Mehet rá a paradicsomszósz, a szabadon választott feltétek (nálam éppen felére paprikás szalámi, felére gépsonka került), majd a sajt.

Végül, de nem utolsó sorban, a sütés következik. Nagyon fontos, hogy betartsuk a következő követelményeket a lehető legjobb eredmény érdekében.

250 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük a pizzát az alábbi elosztásban: légkeveréssel 2 perc, légkeverés nélkül további 12 perc, végül újra légkeveréssel még 1 perc.

A végén az 1 perc (ahogy a többi sütési idő sem) semmiképp ne legyen több, mert azonnal megég!

Bármilyen nehéz kibírni, picit hagyjuk hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen!

Tányérra vele és már fogyaszthatjuk is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is