Elkészítése
A piskóta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.
4 tojást 2 evőkanál cukorral jól felverjük (kb 8-10 perc alatt, robotgéppel), majd hozzáadunk 1 evőkanál étolajat. Végül 2 evőkanál lisztet elkeverünk 1 evőkanál kakaóval és 1 teáskanál sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. A masszát belesimítjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A másik lapot is így készítjük el a maradék hozzávalókból. Egyben is süthető a piskóta, csak akkor kihűlés után kettévágjuk.
A magozott meggyet a meggy levével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűe főzzük.
A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtot és a zselatint is beleforgatjuk. Robotgéppel jól összekeverjük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt meggyes krémbe dolgozzuk.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot. Rákenjük a krémet, de egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a másik lapot is és bevonjuk a maradék krémmel, majd kirakjuk meggyel a tetejét.
A tortazselét a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és langyosan a tortára öntjük.
1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk a formát és a tortakarikát levesszük.
Tálcára tesszük és díszítjük felvert tejszínhabbal.

