Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Lapok: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk. A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Meggyes krém: A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk. A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.06.21.

Hozzávalók

Meggyes krém

Fehércsokis krém

Elkészítése

Lapok:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk.

A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Meggyes krém:

A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk.

A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet, végül sűrűre főzzük.

Amíg elkészítjük a csokis krémet, addig félretesszük. Néha keverjk meg, hogy a teteje ne bőzözzön be.

Fehér csokis krém:

A fehér csokit törjük kisebb darabokra és olvasszuk fel (akár mikróban vagy gőz felett).

A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a mascarponét és a felmelegített, de nem forró csokit, majd keverjük az egészet homogén, stabil krémmé.

Összeállítás:

Egy nagyobb tálcára tegyük le az első lapot, majd kenjük meg a meggyes krém 1/4-ével, majd a csokis krém 1/4-ét kenjük rá. Mivel a krém elég masszív állagú, ezért sokkal egyszerűbb habzsákkal betölteni, mint elkenni a meggyes rétegen. A maradék lapokat úgyanígy töltjük be. Az utolsó lapra kenjük az utolsó meggyes réteget és krémet.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd recés késsel, egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is