Elkészítése
A vajat felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágjuk, a magvakat aprítógéppel durvára daraboljuk (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).
A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a magvakat, valamint az összes többi hozzávalót és alaposan eldolgozzuk. Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, majd a tepsire helyezzük. A kezünkkel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatjuk a gombócokat. Villával enyhén megnyojuk őket, hogy legyen pici mintázatuk.
200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.


