Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Alföldi vargabéles

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Töltelék A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojásfehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.09.

Tészta

Töltelék

Meggymártás

Elkészítése

Tészta

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

Töltelék

A cérnametéltet kifőzzük. A többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. A tojásfehérjéket habbá verjük és alaposan beleforgatjuk a túrós töltelékbe. A tölteléket a tepsibe öntjük, és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük. Porcukorral meghintve és meggymártással tálaljuk.

Meggymártás

2 dl vízben és 2 dl meggylében egy pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni egy fél üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, kipürésítjük, majd 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is