Elkészítése
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt és a megkelt élesztőt a tészta közepébe öntjük, majd a sót is hozzáadjuk és összegyúrjuk. Jól kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Vékonyra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd az 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk és 20 percig letakarva kelesztjük. Még 2-szer hajtogatjuk 20 percenként.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és felvert tojással lekenjük. A pogácsákat megszórhatjuk magvakkal vagy sajttal, de maradhatnak is üresen.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük szép aranybarnára.

