Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Sodrófás rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot. Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk és 20 percig pihentetjük letakarva a tésztát. A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni. A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.07.19.

Tésztához

A lekenéshez

A töltelékhez

A feltekert rudak lekenéséhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot.

Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk és 20 percig pihentetjük letakarva a tésztát.

A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni.

A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.

A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a réteseket és a tetejét lekenjük étolajjal.

200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtve, porcukorral hintve szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is